Intrebari si raspunsuri depre Terapia Bowen

Iată câteva întrebări și răspunsurile unui terapeut specializat:

 

Ce înseamnă BowTech sau Terapia Bowen? (că te gândești la niște aparate ultramoderne)

BowTech inseamna o minunata tehnica manuala, homepata, pentru activarea capacitatii interioare de autovindecare a fiecarui organism.

BowTech nu inseamna aparate, analize, medicamente. Bowtech este o tehnica terapeutica holistica, total neinvaziva care pe langa planul fizic, ajuta si la curatatea traumelor emotionale si psihice.

 

De la ce vârstă se poate face terapia Bowen?

Terapia Bowen se poate aplica inca din primul moment de viata. Nasterea este o trauma in sine care ramane inscrisa in planul emotional al fiecarui om. Daca o mamica ar aplica doar 4 miscari bowen puiului imediat dupa nastere, aceasta trauma ar fi eliminata total din memoria emotionala a pruncului.

 

Terapia Bowen vindecă și cancerul?

Terapia Bowen este doar facilitator al vindecarii. Practic, omul se vindeca singur, dar terapia si terapeutul bowen te ajuta sa deblochezi ceea ce a dus la somatizarea bolii: emotii negative, blocaje energetice, programe mentale care genereaza afectiunea. Sunt multe persoane cu diverse forme de cancer care au obtinut vindecare in urma tratamentului bowen.

 

Când ai nevoie de terapia Bowen?

De terapia bowen ai nevoie oricand. Sunt oameni care nu au afectiuni fizice, dar au destule emotii blocate care in cele din urma pot ajunge sa se manifeste ca si afectiuni ale corpului fizic. Un miniprotocol de echilibrare a panului emotional ar fi benefic oricarei persoane, avand in vedere, in special faptul ca nimieni nu este scutit de stres, cel mai puternic factor de destabilizare a vietii si sanatatii noastre.

 

Cât durează o ședință de terapie Bowen?

Sedinta de terapie bowen dureaza, in general, intre 40 si 90 min, in functie de procedura folosita in sedinta respectiva si  de reactiile corpului in terapie.

 

Terapia Bowtech conține și tratament medicamentos?

Nu, terapia bowen nu contine tratament medicamentos si nici nu il intrerupe pe cel recomandat de medicul curant. Terapia bowen aplicata in paralel cu tratamentul medicamentos faciliteaza procesul de absorbtie a elementelor benefice din medicamentele respective si de eliminare a toxinelor.

 

După cât timp simți efectele terapiei Bowen?

Timpul dupa care incep sa apara efectele terapiei depinde de receptivitatea corpului. Sunt multe persoane care incep sa simta efectele aplicarii terpiei bowen chiar dupa prima sedinta de terapie; dar sunt si persoane care simt efectele dupa 2-3 sedinte.

 

De ce specializare are nevoie un terapeut Bowen?

Cursurile de terapie Bowen organizare de Bowen Therapy Academy of Australia, cursuri care dureaza aproximativ 4 ani. Doar terapeutii acreditati de aceasta institutie pot practica corect si complet terapia Bowen

 

Există și falși terapeuți Bowen?

Daca am aflat ca exista si medici falsi, ne-am putea gandi ca in toate domeniile exista si persoane care isi asuma specializari pe care nu le detin. Oricum, aceasta este o terapie complexa care necesita cunostinte de anatomie, pecizie in aplicare, concentrare si anumite conditii de desfasurare a sedintelor de terapie pe care le cunosc doar terapeutii autentici.

 

Cum îți dai seama că un terapeut este cu adevărat terapeut Bowen?

In primul rand dupa cum abordeaza clientul. Discutiile cu clientul sunt foarte importante. Apoi, clientii ar trebui sa fie atenti daca terapeutul le este respectata initmitatea, sa fie singuri in sala de terapie, sau tratati in aceeasi sala de terapie doar cu membrii familiei sale. Apoi, terapeutul acorda multa atentie asigurarii linistii in cabinet in timpul sedintelor de terapie. Si nu in ultimul rand, recomand clientilor sa fie atenti la reactiile pe care le au in corp si sa discute despre acestea cu terapeutul lor. Asa isi pot da seama de nivelul de pregatire profesionala al acestuia si de compatibilitatea sa cu terapeutul.

 

Este dureros tratamentul Bowen?

Nu! Tratamentul bowen este bland, se aplica prin miscari usoare asupra muschilor, tendoanelor, ligamentelor, de-a lungul intregului corp.

 

Există contraindicații la curele de tratament Bowen?

Nu exista contraindicatii. Asa cum spuneam, oricine poate primi terapia bowen, inclusiv bebelusii foarte mici.

 

Există o listă cu boli pentru care se recomandă terapia Bowen?

Orice afectiune poate fi abordata in tratament cu terapia bowen. Ca orice alta terapie, incluzand aici chiar si medicina clasica, nimeni nu poate promite vindecarea. Exista insa, numeroase cazuri de afectiuni dintre cele mai variate, grave sau mai putin grave, care au raspuns la tratamentul bowen.

 

Cum îți dai seama că ai nevoie de tratament Bowen?

Probabil asa cum iti dai seama despre orice altceva. Atunci cand interesul tau pentru aceasta terapie creste.

 

Care sunt avantajele terapiei Bowen față de alte tratamente alternative?

Blandetea cu care corpul este lasat sa isi stabileasca propria cale de autovinedcare. O miscare bowen este un mesaj pe care il dau creierului. Decodificarea acestui mesaj si interpretarea lui este foarte particulara si unica. Terapeutul nu influenteaza mesajul. Fiecare persoana se vindeca il propriul ritm.

 

Există ședințe gratuite de terapie Bowen?

Probabil ca exista, dar nu recomand. Am acordat si sedinte de terapie gratuite, dar nu au fost apreciate, cand am pus un pret corect, atunci au inceput oamenii sa ne pretuiasca munca si rezultatele obtinute. Un terapeut acreditat stie sa isi aprecieze munca si implicarea pe care o are pentru fiecare client in parte, timpul pe care il acorda fiecarui client. Pe de alta parte, pregatirea profesionala autentica necesita o investitie financiara substantiala. Poate ca si acesta este un criteriu de indentificare a terapeutilor profesionisti.

 

Terapia Bowen include și un regim alimentar special?

O persoana care primeste trapia bowen nu isi schimba cu nimic regimul de viata.

 

Care sunt prețurile pentru o ședință de terapie Bowen?

Nu exista un pret unic al unei sedinte de terapie bowen. Sunt multi factori care determina stabilirea pretului. In Brasov preturile sunt intre 50 lei pentru BabyBowen care se face bebelusilor si 200 lei pentru o sedinta la un adult.

Logo ReNat

Contact

 

Adresa: Brasov, Calea Bucuresti 7 bl. 42

 

Telefon: Claudia +40722433257

 

              Florin:   +40722222797 

 

   Email: contact@renat.ro