Cele mai întâlnite afecțiuni în timpul sarcinii sunt:

- dureri de spate

- sciatica

- dureri de picioare

- dureri de cap

- oboseală

- amețeli

- probleme de respirație

- arsuri

- slăbiciune

- modificări ale bazinului

- modificări ale perineului

- modificări hormonale

 

Cînd o femeie însărcinată primește tratament Bowen, aceasta poate simți mișcările bebelușului în semn de răspuns la tratament. Pentru unele femei însărcinate sunt necesare 1-4 ședințe pentru a scăpa de simptomele neplăcute din timpul sarcinii, iar pentru altele 3-4 sâptămîni sunt suficiente pentru a fi în formă optimă.

Daca bebelusul nu se intoarce in ultima saptamana de sarcina exista procedura sepcifica care il stimuleaza pe acesta sa ia pozitia corecta.

 

Femeile însărcinate care ptimesc tratament Bowen nasc mai ușor și au copii mai liniștiți.

 

 

Sarcina, Gravidute si Bowen

Terapia Bowen

 

Terapia Bowen are un rol foarte important pentru sănătatea femeii, atat in timpul sarcinii, cât și după naștere. Este o binecuvântare pentru viitoarele mame.

Avantajul Tehnicii Bowen este că aceasta poate fi aplicată prin haine ușoare, iar pacienta poate alege să stea întinsă pe o parte sau să se așeze pe scaun. Ținând cont permanent de confortul acesteia, tratamentul prin tehnica Bowen este foarte delicat, iar efectele sunt imediate.

Întrucât postura și centru de greutate al corpului viitoarei mame se schimbă în timpul sarcinii, coloana vertebrală și bazinul sunt foarte afectate pentru că ele trebuie să se adapteze să susțină greutatea uterului în care se află fătul în continuă dezvoltare (9 luni). Astfel, în timpul sarcinii pot apara probleme sau se pot agrava cele existente.

Prin Bowen

 

se asigură poziționarea corectă a bazinului/pelvisului, iar acest lucru va ajuta circulația sângelui spre făt, uter și zona pelviană. O mai bună circulație sanguină în zona bazinului va rezolva și problemele legate de digestie, cum ar fi refluxul gastric, sau altele cum ar fi constipatiia, hemoroizi.

De asemenea, corectarea poziției bazinului sau pelvisului pe parcursul lunilor de sarcină va influința enorm procesul nașterii, ușurându-l.

Datorita faptului ca gravidutele nu pot lua medicamente, procedurile Bowen le ajuta sa fie in forma optima, cu imunitatea crescuta si pot ajuta la reducerea sau eliminarea multor dureri din timpul sarcinii.

Pe măsură ce coloana vertebrală își modifică poziția (curburile) datorită modificării centrului de greutate, apar diverse probleme și ulterior afecțiuni specifice. Durerile spontane apărute în timpul sarcinii dispar aproape instantaneu în urma aplicării terapiei Bowen (sau Bowtech), în acelaș timp fiind foarte relaxantă pentru mamă și făt.

ATENȚIE! Terapia Bowen poate fi aplicată femeilor gravide la cerere, ori de câte ori au nevoie, (sunt proceduri specifice)!

Logo ReNat

Contact

 

Adresa: Brasov, Calea Bucuresti 7 bl. 42

 

Telefon: Claudia +40722433257

 

              Florin:   +40722222797 

 

   Email: contact@renat.ro