11 iunie 2023

Pozitia corecta care rezolva "marile probleme" ale bebelusului

 

Daca ti-a fost util acest articol poti sa ne lasi un mesaj

Prenume
Nume
Adresa ta de e-mail
Conținutul mesajului
Expediază
Expediază
Formularul a fost expediat - îți mulțumesc.
Te rugăm să îndeplinești toate câmpurile obligatorii!

Pozitia la alaptat

 

Cand este pus la san, urechea, umarul si soldul bebelusului este necesar sa fie pe aceasi linie si de preferat sa nu stea in plan orizontal. In acest fel, circuitul laptelui este deschis complet si este cea mai comoda pozitie pentru bebelus ca sa suga. Incercati sa mancati sau sa beti un lichid cu capul intors intr-o parte. Este comod? La fel si daca umarul nu este aliniat cu soldul, cat de incomoda este pozitia mai ales daca stati 10-15 minute pana terminati de mancat.

 

Pozitia dupa alaptat

 

Ridicati cum va este mai comod bebelusul sprijinind capul sa nu se lase pe spate. Puneti o mana pe la subtioara cu degetul mare sa se sprijine in fata umarului si se intoarce bebelusulul cu spatele pe pieptul dumneavoastra si se sustine din mana care este peste pieptul lui acum, cu palma la subtioara. In aceasta pozitie este in siguranta, capul lui nu va cadea pe spate pentru ca este sustinut de piepul dumneavoastra si va avea mainile si picioarele libere sa faca miscare daca doreste. Din aceasta pozitie cu mana libera puteti ridica piciorusele in fata, la orizontala si apoi le trageti incet spre dumneavoastra, in asa fel ca talpile lui sa se uneasca. (vezi foto)

Aceatsa este pozitia in care il puteti tine pana la 25 de minute.

Din aceasta pozitie nu se zguduie coilul, pentru ca nu este o sticla de suc acidulat din care vreti sa scoateti gazele. Puteti in schimb sa dansati impreuna cu el.

Multe "minuni" se intampla in aceasta pozitie. 

Aerul ingurgitat odata cu laptele se va elimina pe ambele "gauri"

Daca este timpul, va umple scutecul fara sa se chinuie.

 

De ce aseasta pozitie este utila?

 

Este necesar sa intelegm ca intreg organismul bebelusului, din care face parte si sistemul digestiv, este in formare, neinvatat sa proceseze alimentele, abia invata sa finctioneze si pana creierul intelege ce mecanisme sa regleze, uneori este util sa il ajutam sa invete ce se intampla si ce trebuie sa faca in mod natural. Pana invata muschii netezi ai tractului digestiv un ritm functional propice ca sa poata duce bolul intestinal pe parcursul tractului digestiv, il ajutam pentru ca folosim gravitatia.

 

Laptele odata ingerat va ramane in mod gravitational in stomacel. In aschimb aerul pe care l-a introdus in stomac se va ridica in sus si va fi scos prin ragait, scazand presiunea din interior.

 

Rezolva Colici si Constipatia

 

Colicile sunt foarte uzuale la bebelusi si se manifesta prin plans continuu, fara motiv aparent, in special seara.

 

Cele mai uzuale simptome:

  1. Bebelusul plange a lunga perioada de timp si indiferent ce incearca sa faca parintii acesta nu se opreste
  2. Simptomele apar de obicei la aceasi ora, dupa masa si dispar la fel de brusc, asa cum au aparut
  3. Balonare abdominala si gaze
  4. Belelusul are adesea insomine si e iritat

 

Colicii sau colicile sunt de fapt o suma de probleme pe care le are copilul dupa varsta de 2 saptamani si pot tine pana la 3 luni si care sunt de origine in sistemul digestiv si de aici si multitudinea de picaturi si probiotice care ajuta mai mult sau mai putin bebelusii.

Nu mai invatati bebelusii inca de la nastere ca sa depinda de toate aceste substante sau de termometrul bagat in bundulet sau de supozitoare ca sa-l ajutati pe bebelus sa faca caca.

 

O vizita la un terapeut Bowen, face cateva miscari pe spatele si butica bebelusului si acestea dispar.

Pe langa vizita la terapeut este utila si aceasta pozitie si gravitatia, care il vor ajuta sa elimine fecalele si gazele din intestin, in positia asta sfincterul bebelusului se poate deschide fara oprelisti si le va elimina usor, chiar si in cazul putin probabil in care va mai fi constipat.

 

Intre esofag si stomac este tot un sfincter care in mod normal sta inchis aftfel incat continutul mancarii, in cazul bebelusului laptele, sa nu se intoarca inapoi pe unde a intrat, adica in esofag si in cavitatea bucala. Gravitatia il va ajuta si cazul in care are tendinta sa regurgiteze, va fi mai greu in felul acesta sa scoata laptele.

 

Reluxul la bebelusi

 

In cazul in care regurgiteaza, laptele intors din stomacel este amestecat acum cu acidul gastric. Acest amestec odata intors pe esofag va arde esofagul si va provoca iritatii sau chiar rani in cazuri mai grave. Este cel putin neplacut atunci cand inghiti ceva pe un esofag iritat sau ars. Un posibil efect al regurgitarilor dese, este refuzul de a mai manca. Ca sa prevenim aceasta situatie folosim aceasta pozitie dupa ce a mancat ca sa impiedicam intoarcerea mancarii. Doar ca in acest caz, in aceasta pozitie se va sta pe ceas 25 de minte dupa fiecare masa.

Alta regula esentiala este ca pana la rezolvarea acestei probleme, adica vindecarea esofagului, bebelusul sa nu se mai intoarca la pozitia orizontala. Adica atunci cand il lasati din brate sa il puneti pe un plan inclinat de 30 de grade. Chiar si cand va dormi. Puneti niste carti din biblioteca sub picioarele patului in partea unde il culcati cu capul. Daca doarme langa dumneavoastra atunci folositi perne antireflux.

 

Daca probleme ale bebelusului nu s-au rezolvat, dar si pentru orice alte probleme ale lui sau ale mamei, va asteptam la terapie Bowen, ca sa gasim rezolvare.

Logo ReNat

Contact

 

Adresa: Brasov

 

Telefon: +40722222797 

 

   Email: contact@renat.ro