16 iunie 2023

Terapia Bowen: o abordare blanda pentru a sprijini graviditatea si bunastarea mamei

 

Daca ti-a fost util acest articol poti sa ne lasi un mesaj

Prenume
Nume
Adresa ta de e-mail
Conținutul mesajului
Expediază
Expediază
Formularul a fost expediat - îți mulțumesc.
Te rugăm să îndeplinești toate câmpurile obligatorii!

In perioada graviditatii,

 

femeile experimenteaza o multime de schimbari fizice si emotionale. Este important ca ele sa primeasca sprijin si ingrijire adecvata pentru a se simti confortabil si a mentine o stare de sanatate optima atat pentru ele, cat si pentru bebelusul lor. Terapia Bowen, o forma blanda si non-invaziva de terapie, a devenit o optiune populara pentru a ajuta gravidele sa se relaxeze, sa reduca discomfortul si sa se bucure de o stare generala de bine.

 

Ce este terapia Bowen?

 

Terapia Bowen este o abordare holistica care se concentreaza pe stimularea vindecarii naturale a corpului. Este numita dupa Thomas Ambrose Bowen, terapeutul australian care a dezvoltat aceasta metoda unica. Terapia Bowen implica miscari usoare si delicate, efectuate de terapeut, asupra anumitor puncte ale corpului, cu scopul de a activa sistemul de vindecare al organismului. Aceste miscari stimuleaza receptorii nervosi, tesuturile moi, muschiul si fascia, incurajand echilibrul si echilibrarea energetica a corpului.

 

Beneficiile terapiei Bowen in timpul sarcinii:

 • Relaxare profunda:

  Terapia Bowen utilizeaza miscarile sale blande pentru a induce o stare profunda de relaxare si calm, reducand stresul si anxietatea asociate cu sarcina. Aceasta relaxare profunda poate ajuta la imbunatatirea somnului si la reducerea oboselii.
 • Alinarea durerilor de spate si a tensiunii musculare:

  ​​​​​​​​​​​​​​Pe masura ce sarcina avanseaza, multe femei se confrunta cu dureri de spate, disconfort pelvin si tensiuni musculare. Terapia Bowen poate ajuta la eliberarea tensiunii si la ameliorarea acestor dureri, oferind un sentiment de usurare si confort
 • Imbunatatirea circulatiei si a retentiei de lichide:

  ​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​Sarcina poate provoca uneori probleme de circulatie si retentie de lichide. Terapia Bowen ajuta la imbunatatirea circulatiei sangelui si a limfei, facilitand eliminarea toxinelor si a excesului de lichid din organism.
 • Sprijin pentru echilibrul emotional:

  Schimbarile hormonale din timpul sarcinii pot afecta echilibrul emotional al femeii gravide. Terapia Bowen poate contribui la echilibrarea sistemului nervos si la eliberarea stresului emotional, ajutandu-te sa te simti mai linistita, mai stabila emotional si mai conectata cu bebelusul tau.
 • Promovarea bunei pozitii fetale:

  Terapia Bowen poate fi folosita pentru a sustine buna pozitie a bebelusului in uter, ajutand la evitarea pozitiei transversale sau a celorlalte pozitii nefavorabile pentru nastere. Prin relaxarea tesuturilor si a muschilor pelvieni, terapia Bowen poate favoriza o pozitie optima a bebelusului pentru nastere.

 

Concluzie: Terapia Bowen poate fi o modalitate eficienta si non-invaziva de a sprijini sanatatea si bunastarea gravidei. De la relaxare profunda si reducerea durerilor de spate, pana la echilibrarea emotionala si promovarea pozitiei fetale optime, aceasta terapie blanda poate avea beneficii semnificative pe parcursul sarcinii. Este important sa luati in considerare consultarea unui terapeut Bowen specializat in terapia pentru gravide pentru a beneficia de toate avantajele acestei abordari.

 

Logo ReNat

Contact

 

Adresa: Brasov, Calea Bucuresti 7 bl. 42

 

Telefon: Claudia +40722433257

 

              Florin:   +40722222797 

 

   Email: contact@renat.ro