04 iunie 2023

Criza de vindecare: ce este si cum o recunosti

 

Daca ti-a fost util acest articol poti sa ne lasi un mesaj

Prenume
Nume
Adresa ta de e-mail
Conținutul mesajului
Expediază
Expediază
Formularul a fost expediat - îți mulțumesc.
Te rugăm să îndeplinești toate câmpurile obligatorii!

Îmi aduc perfect aminte de prima experiență prin care am trecut când am început să folosesc plasturii Glutation și X39. După 2 săptămâni de utilizare a plasturilor, spatele meu arăta mult mai rău, apăruseră eczemele la nivelul pielii. Am sesizat că și transpirația devenise mai abundentă, precum și schimbările emoționale de stare prin care treceam; devenisem ușor irascibilă. Nu știam, dar treceam prin prima „criză de vindecare”.

Pentru că sunt convinsă că și voi – toți cei care experimentați plasturii fototerapeutici este posibil să treceți printr-o astfel de criză sau chiar ați traversat-o, am decis să împărtășesc cu voi această experiență și să vă spun: nu aveți motive să vă îngrijorați. Într-o criză de vindecare, simptomele se acutizează pentru scurt timp, înainte de a începe să se amelioreze.

 

Ce este așa numita „criză de vindecare”?

 

O criză de vindecare este o manifestare temporară a anumitor simptome care, uneori poate să se manifeste prin agravarea temporară a unor simptome mai vechi, cu care te-ai confruntat în trecut. Apare atunci când organismul începe să elimine toxinele într-un ritm mai rapid decât în ​​mod normal. Este, cu alte cuvinte, o reacție normală a organismului – o reacție de detoxifiere sau reacție de curățare care apare datorită eliminării toxinelor acumulate. Este un indiciu că organismul lucrează și începe să se vindece, iar procesul de vindecare implică în primul rând nevoia de a se debarasa de toxinele pe care le are în interior. Este normal să apară această reacție de detox începând cu momentul în care aplicăm plasturii, deoacere ei lucrează cu resursele propriului nostru corp.

 

Cum recunoști o criză de vindecare? Care sunt „simptomele”?

 

În primul rând, trebuie spus că nu este obligatoriu să treci prin toate aceste „simptome” – deși eu le-aș numi mai degrabă „semne de vindecare”. Dacă ai mai făcut detox, iar organismul este obișnuit cu detoxifieri frecvente, este foarte posibil să nu traversezi o astfel de perioadă. Dacă timp de 40-50 de ani nu ai făcut niciodată un program de detoxifiere și încep să folosești plasturi fototerapeutici, s-ar putea ca aceste semne să apară.

 

Iată care sunt semnele de vindecare:

 • Eczeme ale pielii sau erupții cutanate
 • Oboseală
 • Greață, migrenă/ dureri de cap/ vertij
 • Jenă sau durere în zona ficatului
 • Balonări
 • Iritabilitate
 • Slăbiciune/ nivel scăzute de energie
 • Miros/ gust neplăcut al gurii sau gură uscată
 • Creșterea mucusului în căile respiratorii
 • Transpirație abundentă și urât mirositoare
 • Materii fecale mai abundente și urât mirositoare/ diaree
 • Urină mai abundentă, închisă la culoare +- urât mirositoare
 • Depuneri cleioase pe limbă
 • Dureri musculare temporare
 • Nevoia de mai mult somn

 

Ce faci dacă treci printr-o criză de vindecare?

 

 • În primul rând, nu trebuie să te îngrijorezi sau să intri în panică sau să ai impresia că ești pe cale să te îmbolnăvești. Este foarte important să ai răbdare cu tine și acorzi organismului timp, să înțelegi că este vorba de un proces absolut normal. În orice caz, fiecare organism este unic și are modul său propriu de a răspunde la detoxifiere (mai ușor sau mai pronunțat). Simptomele pe care unii dintre utilizatorii de plasturi le experimentează la început vor declanșa reacții care vor duce la o mai bună funcționare a corpului și a minții, beneficii care vor fi simțite în timp sau se vor vedea în analize medicale. Pentru ca organismul tău să-și găsească homeostazia (echilibrul) trebuie mai întâi să fie capabil să aibă grijă de toxinele și deșeurile care îl încurcă. De îndată ce organismul își face munca inițială de eliminare a toxinelor, va trece în mod normal prin diferitele procese de detoxifiere (adică va fi din ce în ce mai usor prin această experiență).
 • Adoptă o alimentație fără aditivi, prăjeli, afumături, mezeluri și băuturi răcoritoare, coloranți, cafea, tutun, alcool și evită totodată alimentele formatoare de aciditate (lactatele – sunt cel mai dificil de digerat și produc cele mai multe probleme de sănătate), zahărul rafinat – zahăr sintetic, chimic, obținut prin tripla rafinare din trestia de zahăr sau sfecla de zahăr – făina albă, carnea și peștele.
 • Hidratează-te corespunzător. Hidratarea corectă este o condiție necesară și suficientă pentru funcționare atat a plasturilorcat si in cazul terapiei Bowen și ajută la eliminarea toxinelor. Daca pui un bulgare de sare intr-un pahar de apa sau intr-un rau este o mare diferenta. Asa si cu toxinele din corpul nostru. Daca bem constant suficient de multa apa, adica cca 35 de ml/kg corp, capacitatea lui de a elimina toxinele din corp este sustinuta. 
 • Redu numărul de ore în care plasturele este aplicat – doar atunci când observi că simptomele de detoxifiere sunt foarte accentuate și devin sâcâitoare. Se recomandă să înlături plasturele și să îl lipești înapoi după 4/5 ore sau a doua zi.

 

În concluzie, criza de vindecare este un indiciu clar că organismul tău lucrează și începe să se vindece, chiar dacă la început poate fi neplăcut. Urmează recomandările de mai sus și vei trece mult mai ușor prin această etapă.

Logo ReNat

Contact

 

Adresa: Brasov, Calea Bucuresti 7 bl. 42

 

Telefon: Claudia +40722433257

 

              Florin:   +40722222797 

 

   Email: contact@renat.ro