Beneficiile drenajului limfatic

 

Pentru că pune în mișcare limfa, drenajul limfatic ajută la accelerarea eliminării toxinelor și a procesului prin care organismul se regenerează, efectele sale pozitive fiind multiple:

  • Asigură o regenerare și o apărare eficientă a organismului, datorită faptului că limfa circulă mai bine. Pentru că reziduurile aflate în spațiile interstițiale se evacuează mai rapid, sistemul imunitar devine mai puternic și este mai eficient în lupta cu virușii sau bacteriile;
  • Ajută la relaxarea mușchilor, detensionându-i sub presiunea care se aplică într-o zonă sau alta a corpului;
  • Înlătură parțial senzația „picioarelor grele”, eliminând retenția de apă și reducând aspectul de picioare umflate;
  • Ajută la îmbunătățirea fermității pielii, pentru că în afară de limfă, circulația sanguină este de asemenea stimulată atunci când se aplică presiune la nivelul venelor periferice, tonifiind astfel pielea;
  • Ajută la reducerea celulitei, fiind o modalitate foarte bună de remodelare corporală. Pentru că sângele este bine oxigenat, pielea își menține elasticitatea și aspectul plăcut;
  • Contribuie la stimularea digestiei, datorită faptului că masajul abdominal ajută la punerea în mișcare a tractului digestiv, susținând funcționarea corectă a acestuia;
  • Reduce inflamația generată de efort, accidentare sau rezultată ca urmare a unei intervenții chirurgicale. Excesul de lichide este eliminat mai repede datorită drenajului, fapt care previne sau ameliorează inflamatia țesuturilor și calmează durerea.

Ce efecte are drenajul limfatic?

 

Drenajul limfatic asigură o curățare generală a organismului, fiind recomandat în cadrul regimurilor de detoxifiere și slăbire. Ajută la micșorarea circumferinței, combate retenția de apă și senzația de picioare grele, crește gradul de oxigenare a țesuturilor, elimină balonarea, ameliorează problemele circulatorii, ajută la relaxare, îmbunătățește calitatea somnului și chiar întărește imunitatea.

 

Afecțiuni tratate prin drenaj limfatic

 

drenaj limfatic drenajul limfa
  • Persoanelor cu limfedem – în cazul unei mastectomii însoțită de extracția ganglionilor limfatici axilari, membrul superior își mărește volumul deoarece limfa nu mai trece prin lanțul ganglionar și se acumulează în braț;
  • În urma unor intervenții chirurgicale, drenajul ajută la diminuarea durerilor;
  • În cazul persoanelor cu fibromialgie, studiile dovedind faptul că drenajul îmbunătățește flexibilitatea;
  • În cazul persoanelor cu tulburări de circulație sanguină, cărora li se umflă picioarele după ortostatism sau mers prelungit.

Sistemul Limfactic

 

Sistemul limfatic reprezintă, într-un sens, al doilea sistem circulator al organismului. Este organizat în vase limfatice, noduli limfatici, limfă (lichidul interstițial care drenează prin vase) și limfocite (celule imunitare specializate). Amigdalele, splina, timusul sunt părți constituente ale sistemului limfatic.

Nodulii noștri limfatici sunt niște structuri interne mici și moi localizate în axilă, în zona inghinală și a gâtului, precum și în piept, abdomen sau genunchi. Nodulii limfatici produc celulele sistemului imunitar care acționează împotriva infecțiilor, în același timp filtrând și fluidul limfatic și eliminând corpii străini. Atunci când orice bacterie este prezentă în limfă, nodulii limfatici își măresc producția de limfocite, generând astfel inflamația acestora.

Sistemul limfatic nu beneficiază de o pompă pentru a facilita circulația limfei prin sistem, așa cum sistemul circulator are inima. Astfel, mișcarea corpului și funcția respiratorie facilitează circulația limfei prin vase și filtrarea acesteia de către nodulii limfatici. La persoanele care nu beneficiază de multă mișcare, sistemul limfatic poate fi blocat cu ușurință, astfel corpul uman devine susceptibil la infecții.

 

Ce se întâmplă atunci când sistemul limfatic nu funcționează optim?

 

Dacă sistemul limfatic nu funcționează cum ar trebui, la început resimți doar astenia, lipsa poftei de viață, răceli frecvente, după care apar și semne precum edemele membrelor, accentuarea aspectului de celulită pe coapse și fese și chiar apariția venectaziilor (vasele sparte).

 

Ce înseamnă drenaj limfatic?

 

Drenajul limfatic asigură drenarea lichidelor excedentare care scaldă celulele, menținând, în același timp, echilibrul hidric al spatiilor interstițiale și evacuarea deșeurilor provenind din metabolismul celular. La evacuarea acestor lichide interstițiale participă două procese total distincte.

Primul proces este o captare realizată de capilare limfatice. Captarea este consecința creșterii locale a presiunii tisulare. Cu cât va fi mai mare presiunea, cu atât va fi mai mult preluată de capilarele limfatice. Al doilea proces constă în evacuarea, departe de zona infiltrată, a substanțelor preluate în capilarele limfatice. Acest transport al limfei în vase se realizează prin precolectoare către colectoare.

Cele două procese, foarte diferite unul de altul, trebuie facilitate prin tehnici apropiate drenajului manual. Captarea se realizează chiar la nivelul infiltrației. Evacuarea reprezintă transferul de lichide captate la distanță de zona de captare.

Terapia Bowen este grozava in drenarea limfatica si rezolvarea proceselor inflamatorii din organism. 

 

In mod specitic pentru asta sunt mai multe proceduri si comboinatii de proceduri care fac ca sa fie atat de eficenta in rezolvarea problemelor din circuitul limfatic, a nodulilor limfatici congestionati.

Sistemul limfatic este una dintre principalele componente ale sistemului imunitar, deci un sistem limfatic functional va duce automat si la o imunitate mai buna!

Drenarea Limfatica

Logo ReNat

Contact

 

Adresa: Brasov

 

Telefon: +40722222797 

 

   Email: contact@renat.ro