Inapoi la Energetica corpului

Elemente - Meridiane - Dezechilibre Emotionale

In timp ce majoritatea pacientilor raspund favorabil la abordarea clasica din terapia Bowen, in unele cazuri rezultatele nu sunt satisfacatoare, In acest caz putem prin doua modalitati sa vedem unde sunt dezechilibrele din sistem.

Prima abordare este prin semnalizarea pe care ne-o ofera pacientii dupa primul set de miscari de pe corp, prin senzatile pe care le simt, acestea corespund cu inceputul unui meridian sau cu traseul acestuia prin corp. In felul acesta terapeutul putand alege procedurile cele mai potrivite, specifice acestui pacient.

A doua abordare poate fi legata de dezechilibrele emotionale cauzate de fluxul energetic deficitar al unui meridian.

Identificand emotia negativa care a fost inluenta in dezechilibrul meridianului se pot face procedurile Bowen specifice acelui meridian.

Puteti avea o abordare similara in folosirea plasturilor fototeraputici. In functie de sentimentele pe care le are cel care urmeaza sa beneficieze de acesti plasturi

Exista 12 meridiane principale in corp, Meridianele Yang care coboara in corp si Meridianele Yin care urca in corp.

Fiecare meridian este asociat unui element si are o perioada de timp cand este cel mai activ, fiind influentat de un element sau de anotimpuri.

Dezechilibreele de orice fel din aceste meridiane influentraza specific si crucial sanataea sistemului. Dezechilibreele de orice fel indica ca este un deficit sau un exces de energie, cauzand probleme organelor pe care le guverneaza. Echilibrul este cheia sanatatii corpului, iar meridianele nu fac exceptie.

Conform Medicinii Traditionale Chineze, meridianele sunt o componenta a circuitului bioelectric al corpului. Pentru o sanatate optima, energia trebuie sa circule libera prin aceste meridiane sau canale.Meridianele transporta energie prin intreg corpul si influenteaza fiecare organ sistem fiziologic al lui, similar cu sistemul circulator doar ca in loc de sange transporta energie.

Meridianele corpului sunt responsabile de functionarea tuturor sistemelor principale ale corpului, daca fluxul de energie printr-un meridian este dezechilibrat, in orice fel, hranirea cu energie a sistemelor respective este periclitata si rezultatul este boala.

Fluxul de energie care circula prin meridiane, acestea echilibreaza corpul, prin disiparea blocajelor energetice, excesele si dezechilibrele, regleaza metabolismul si obtin sanataea celulara.

Ce sunt meridianele si ce controleaza ele

Logo ReNat

Contact

 

Adresa: Brasov, Calea Bucuresti 7 bl. 42

 

Telefon: Claudia +40722433257

 

              Florin:   +40722222797 

 

   Email: contact@renat.ro